Partner na projektu

Jedan od veoma važnih kriterijuma za uspešno ocenjivanje predloženog projekta je projektni konzorcijum. Najčešće se dešava da koordinatori projekata kontaktiraju institucije sa kojima su već sarađivali ili traže preporuke za nove institucije.

Svojom projektnom aplikacijom oni moraju da ubedite evaluatore projekata (nezavisne stručnjake koje angažuje evropska komisija) da je:

  • projektna ideja dobra,
  • da će se tokom rada na projektu rešiti deo problema koji je pozivom obuhvaćen i
  • da će na postizanju cilja projekta raditi kvalitetni, stabilni partneri koji garantuju da će angažovati svoje zaposlene koji su stručni u oblasti rada projekta.

Kako postati deo projektnog tima?

Potrebno je da iskažete zainteresovanost za učešće na projektima i pritom ukažete koje oblasti vas interesuju i na koji način možete da doprinesete rezultatima projekta. Iskoristite svoju mrežu kontakata. Najčešće se postaje partner u konzorcijumu partnera sa kojima već ostvarujete saradnju.

Ali postoje i drugi načini. Kontaktirajte predstavnike Srbije u National Contact Points mreži. Oni vam mogu slati obaveštenja i druge obavestiti o vama.

Korisno je registrovati se i pratiti dešavanja na platformi za traženje partnera na projektima i predlaganje tema za projekte Community Research and Development Information Service – CORDIS.

Za oblast ICT-a, objavljena je i online platforma za umrežavanje i pretragu partnera IDEAL-IST. U okviru ove platforme postoje realni upiti za partnerima! Navedene su osnovne ideje projekata, tip organizacija koje se traže i obaveze koje treba traženi partner da preuzme.

Za one koji rade u oblasti nanotehnologija, formirana je posebna web platforma za umrežavanje u ovoj sferi: https://www.nmp-partnersearch.eu/index.php

Iskoristite i mogućnosti društvenih mreža. Na primer na LinkedIn postoji nekolicina grupa formiranih na temu H2020. Jedna od njih je i „Find a HORIZON2020 Partner“ gde se upućuju realni pozivi za učešće na nekom predlogu projekta.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.