Rečnik H2020

Skraćenica Razrešenje Opis
AcAd Account Administrator Osoba koja menja LEARa kada je odsutan. Može sve što i LEAR osim da nominuje nove AcAD
CoCo Coordinator Contact Osoba koja vodi celokupan projekat, odnosno ona koja Vas je pozvala da učestvujete. Upravlja i vodi celokupan postupak konkurisanja i sprovođenja projekta. Nominuje tj. unosi u sistem koordinatore iz institucija učesnica (PaCo)
DoA Descriptions of Actions
ECAS European Commission Authentication Service Servis za autentifikaciju svih učesnika u projektima. Svako mora imati svoj lični ECAS nalog.
EES Electronic Exchange System Informacioni sistem koji je informatička podrška upravljanju svim projektima.
FSIGN Financial Statement Signatory Osoba ovlašćena da potpisuje sve FINANSIJSKE dokumente u ime institucije. Elektronski potpisuje sva finansijska dokumenta koja mu dostavljaju koordinatori/učesnici projekata. Dokumenta se dostavljaju kroz EES.
FVC Finnacial Viability  Check Sprovodi se samo za one koje dobijaju preko 500 000 EUR. Moguće ocene: Weak, acceptable, good
GA Grant Agreement
GAP Grant Agreement Preparation
GMS Grant Management Service
LEAR Legal Entity Appointed Representative Osoba koju je organizacija odredila za održavanje podataka u sistemu EES. Nominuje tj. unosi u sistem LSIGN, FSIGN, AcAd. Održava podatke o instituciji.Može da vidi samo SPISAK projekata iz te institucije i njihove koordinatore (ne i ostale podatke iz projekata)
LSIGN Legal Signatory Osoba ovlašćena da potpisuje sve dokumente u ime institucije. Elektronski potpisuje sva dokumenta koja mu dostavljaju koordinatori/učesnici projekata. Dokumenta se dostavljaju kroz EES.
PaCo Participant Contact Osoba koja u ime institucije učestvuje na određenom projektu. Odgovorna je za sve podatke u vezi učešća institucije u određenom projektu. Nominuje osobe za potpisivanje (PLSIGN i PFSIGN), tako što ih izabira sa liste koju održava isključivo LEAR.
PCoCo Primary Coordinator Contact
PFSIGN Project Financial Statement Signatory Osoba ovlašćena da potpisuje FINANSIJSKE dokumente u ime institucije za određeni projekat. Elektronski potpisuje sva FINANSIJSKA dokumenta koja mu dostavlja PaCo kroz EES.
PIC Participant Identification Code Jedinstveni ID (9 cifara) za instituciju koji se nalazi u Beneficiary Register. Koristi se u svim fazama projekta radi identifikacije institucije. Dobija se prilikom prve registracije institucije i nakon validacije postoje stalan podatak.
PLSIGN Project Legal Signatory Osoba ovlašćena da potpisuje dokumente u ime institucije za određeni projekat. Elektronski potpisuje sva dokumenta koja mu dostavlja PaCo kroz EES.
PP Participants Portal
REA Research Executive Agency
SC Special Clause Posebne klauzule koje se po potrebi unose u ugovor.
TaMa Task Manager Osoba koja učestvuje u projektu i kojoj je PaCo dodelio ovlašćenja. Sve akcije koje je sproveo mora overiti PaCo
TeMe Team Member Osoba koja samo ima uvid u sve što se dešava u ime organizacije na određenom projektu
VS Validation Services
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.